OM VITALKOST

Vår nye eier

Fra januar 2020 er Vitalkost overtatt av det svenske børsnoterte selskapet MedicaNatumin.
MedicaNatumin er et skandinavisk konsern med fokus på personlig helse.
Kjernevirksomheten ligger i Habo/Jönköping med produksjon, men selskapet har også kontorer i Stockholm og Moss. Selskapets hovedfokus er å utvikle og markedsføre produkter for en god helse – basert på innovative ingredienser og grundig forskning.
MedicaNatumins overordnede målsetning er å bidra til en positiv helsetrend og tilby bedre livskvalitet gjennom produkter som behandler eller støtter kroppens ulike funksjoner.

MedicaNatumins produktserier består av dokumenterte produkter innen mann- og kvinnehelse, allmennhelse og hudpleie. Produktene faller inn under kategoriene kosttilskudd, medisintekniske produkter samt dermatologiske og kosmetiske produkter. Mest kjent i Norge er nok Ruis Selolje, Kyolic, Ester-C og Astaxin. Medica Natumin eier også rettighetene til Jabushe og Dermyn. Som er to vitenskapelige og dokumenterte hudpleieserier.

Kjernen i MedicaNatumin sin virksomhet er å tilby innovative produkter og sterke varemerker med både en holdbar og vitenskapelig bakgrunn. Selskapets utgangspunkt er å ha en sterk posisjon i det nordiske markedet, samtidig som man utvikler et internasjonalt samarbeide og en offensiv eksportvirksomhet. Oppkjøpet av Vitalkost er et ledd i denne strategien.

medicanatumin.se

Dette er Vitalkost

Vitalkost markedsfører ledende produkter under eget varemerke såvel som internasjonale merkevarer. Økologiske, biodynamiske, glutenfrie eller veganske/vegetariske matvarer fra leverandører som Way Better, Purasana,  Whole Earth, Holle, Naturata samt Green & Blacks og ikke minst økologiske, biodynamiske hudpleieprodukter fra Inika og Weleda. Blant våre kosttilskudd er SHIFT, aminoJern, Fast Track, Ester-C, Femarelle og Kyolic de mest kjente.

Vitalkost røtter går tilbake til 1976, da Gustav Martinsen startet Norges første “natural food shop” – Solhjulet. Store deler av vareutvalget ble importert fra produsenter og grossister i Europa og USA. Etterspørselen økte jevnt og trutt de første årene, også fra andre butikker, og i 1980 ble grossistvirksomheten skilt ut som eget selskap under navnet Martinsen Helsekost.
Den positive utviklingen i helsekostmarkedet førte til at Nora Industrier, gjennom sitt datterselskap Idun, kom inn på eiersiden i 1989, og Martinsen Helsekost skiftet navn til Idun Vitalkost. I 1991 fusjonerte Nora Industrier med Orkla, men det nye selskapet ønsket ikke satse innenfor helsekostbransjen. Gustav Martinsen overtok da Idun Vitalkost i sin helhet og selskapet skiftet deretter navn til Vitalkost AS.

I dag fremstår Vitalkost som en velrennomert leverandør av finere økologiske matvarer og kosttilskudd, basert på pålitelig vitenskapelig dokumentasjon.
Vitalkost sine produkter selges i et variert utvalg gjennom helsekost faghandel, Vita, delikatessebutikker, apotek, dagligvare, bandasjister og i nettbutikker.